Voorkom deze drie fouten wanneer je wenkbrauwen gaat stylen

Na het volgen van een microblading cursus weet je heel wat over wenkbrauwen. Je kunt er zoveel mee doen. Tijd om er mee te experimenteren! We delen je enthousiasme. Daarom willen we je graag helpen bij het voorkomen van het maken van veelgemaakte fouten bij het stylen van wenkbrauwen zodat dat enthousiasme niet uitdooft zodra het een keer fout gaat! Benieuwd welke fouten we bedoelen? Lees dan verder!

Te veel plukken

Te veel aan je wenkbrauwen plukken kan een look verpesten. Hoe gebeurt dit? Bij het gebruik van een vergrootglas bijvoorbeeld. Wanneer je een vergrootglas gebruikt kun je alle individuele haartjes zien. Zo kun je goed haartjes er tussenuit halen. Maar zo verlies je wel het grote plaatje en loop je het gevaar dat je te veel of op de verkeerde plekken haartjes weghaalt. Waar je ook op moet letten is dat je niet te veel haar weghaalt tussen je wenkbrauwen in. We snappen dat je geen unibrauw wil, maar te veel haartjes weghalen moet je ook niet willen.

De verkeerde kleur

De juiste kleur voor je wenkbrauwen vinden is ook een vak apart. Te licht en je wenkbrauwen vallen weg. Te donker en ze vallen juist weer te veel op. Vaak kan het combineren van kleuren helpen om de juiste kleur te vinden. Hoe vind je de juiste kleur? Elke haarkleur heeft weer zijn eigen combinatie die je wenkbrauwen het beste naar voren brengen. Er staan meer dan genoeg gidsen daarvan op het internet dus ga lekker op onderzoek uit! Een tip die wij je mee kunnen geven is deze: let op de kleur van je haar aan de wortel.

Geen goede vorm voor je gezicht

Elke gezicht is anders. En ook alle wenkbrauwen zijn anders. Wenkbrauwen moeten er niet precies hetzelfde uitzien. Om je look zo natuurlijk mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat je wenkbrauwen goed bij je gezicht passen, moet je goed naar het gezicht en naar de natuurlijke wenkbrauwen kijken. Welk deel van het gezicht komt het beste naar voren? Wat valt je op? Met je wenkbrauwen kun je bepaalde delen van je gezicht accentueren. Maar, soms kan het juist aandacht brengen naar de verkeerde delen. Let daar dus goed op wanneer je je wenkbrauwen plukt of laat doen.

Wenkbrauwen kunnen je look maken of breken. Geef ze dus genoeg aandacht en liefde door niet te veel haartjes weg te plukken zodat je wenkbrauwen niet te kaal worden. Let daarnaast ook goed op de kleur en vorm. Als je rekening houdt met deze dingen kan het nog moeilijk misgaan.