Nijnagels voorkomen met arganolie

Door het gebruik van biologische arganolie kun je nijnagels voorkomen. Nijnagels is misschien een term die je niet vaak tegenkomt, maar ik kan het je uitleggen. Een nijnagel is dat je huid rondom een nagel rood wordt, omhoog gaat staan en een beetje loslaat. Deze nijnagels zijn pijnlijk, en de loslatende stukjes huid zijn onhygiënisch en staan niet netjes. Door het gebruiken van arganolie kun je dus dit voorkomen, omdat arganolie de huid hydrateert. Omdat arganolie vol zit met antioxidanten en vitamine E maakt het de huid glad en gezond en kan het ook de huid rondom de nagels goed houden.

Arganolie voor de huid rondom de nagels

Mocht je toch een nijnagel hebben opgelopen, dan kun je de loszittende huid voorzichtig afknippen. Dan moet je wel er op letten dat je schaartje schoon is, zodat je de wond niet infecteert. Na het afknippen van de nagel kun je een pleister op de wond plakken, zodat het niet meer pijn doet als de wond in contact komt met bijvoorbeeld vloeistoffen of andere stoffen. Als de nijnagel zichzelf heeft genezen, is het dan van belang om ervoor te zorgen dat je huid niet weer uitdroogt. Arganolie kan hier dus bij helpen.

Het voorkomen van het uitdrogen van de huid rondom de nagels

Je moet dus voorkomen dat de huid rond je nagels uitdroogt. Arganolie voor nagels kan goed helpen, als je het regelmatig op de huid smeert, door de antioxidanten en vitamine E hydrateert het de huid. Een andere tip om uitdroging te voorkomen is het gebruiken van handschoenen als je schoonmaakmiddelen gebruikt. Deze drogen namelijk de huid heel erg uit, wat niet goed is voor de huid, om over de chemicaliën in deze middelen nog niet te spreken. Ook je handen te veel wassen kan de huid uitdrogen, wat nijnagels tot gevolg kan hebben. Ook op je nagels bijten kan ervoor zorgen dat je een nijnagel krijgt, dus dat moet ook voorkomen worden.