Bijzondere ingrediënten in haarproducten

Shea Moisture kopen

Verzorging en voeding van krullend haar is belangrijk voor de veerkrachtigheid van volume van de krullen. Hier zijn veel verschillende producten voor waar dus ook verschillende ingrediënten centraal staan. Zo zie je dat als je Shea Moisture kopen gaat, de ingrediënten kokosnoot en hibiscus centraal staan voor het verzorgen van de krullen. Kokosnoot heeft een vettige structuur waardoor de krullen hun veerkracht en volume zullen versterken. In combinatie met hibiscus zal het haar minder pluizig zijn, zijn veerkracht zal worden versterkt en het haar wordt mooi dik en krullend. 

Andere voedende ingrediënten

Na bijvoorbeeld een kleurbehandeling is het noodzakelijk jouw haar goed te verzorgen zodat het haar kan herstellen. Zo zorgt de combinatie van rijst water, wilde orchidee en violetten extract voor een diepe voeding van de haren en omhult het haar met vocht. Ook helpen deze ingrediënten bij het mooi houden van de kleur en verminderd het de eventuele warme, koperachtige kleuren die in haar naar voren kunnen komen. Andere ingrediënten die het haar ondersteunen in het gezond blijven zijn bijvoorbeeld natriumbenzoaat, dat voorkomt dat er schimmels en bacteriën die kunnen groeien. Bijvoorbeeld glycerine helpt bij het vochtbalans in het haar en parkii boter is goed voor de aanvulling van vitamine A en hydrateert ook. 

Shea Moisture kopen

Een onverwacht ingrediënt dat een goede werking heeft op haar is bijvoorbeeld suiker(biet). Dit geeft het haar volume en werkt als een verzorgende conditioner voor glans en gladheid. Moerasbloemzaad is een ingrediënt dat niet erg bekend is maar wel in enkele producten wordt gebruikt. Het heeft wederom een hydraterende werking en voorkomt dat haar afbreekt of beschadigd raakt. Daarnaast heeft het een effect op de warrigheid van het haar en houdt de krullen mooi gescheiden van elkaar waardoor de krullen gedefinieerd blijven. Ook ondersteunt moerasbloemzaad de kleur van het haar, om het haar fris en helder te houden.