angstcoaching

Angstcoaching

Voel je je belemmerd in je doen en laten? Zet angstcoaching in

Veel mensen voelen zich op een bepaalde manier ietwat belemmerd of geblokkeerd in hun doen en laten. Deze blokkades zijn er soms terwijl je ervan bewust bent, maar nog veel maker zijn mensen zich dit niet eens echt bewust. Veel van deze blokkades, die er jammer genoeg voor zorgen dat je niet echt je ware aard kunt laten zien, worden gevormd en veroorzaakt door bepaalde angsten. Voor velen geldt hierbij als natuurlijke reactie om deze angsten te ontwijken. Dat is dan ook precies waardoor je in je gedrag wordt belemmerd. Als je het idee hebt dat dit ook voor jou kan gelden en je hier iets aan wilt doen, dan zou je een traject in professionele angstcoaching kunnen volgen. Hieronder lees je waar een dergelijk traject doe kan leiden.

Tot welke resultaten kan angstcoaching leiden?

Als je een angstcoachingstraject volgt, dan doe je dit in principe met als doel je niet meer te laten leiden door je angsten. Let op, dit is zeker niet voor iedereen een makkelijk traject. Het is namelijk de bedoeling dat je de confrontatie aangaat met je angsten en deze bespreekt met de specialist in kwestie. Je zult na verloop van tijd echter merken dat je je angsten steeds beter een plekje kunt geven en kunt accepteren. Precies daarom zal het na enige tijd dan ook meer mogelijk zijn om vrij en zonder blokkades te handelen. Je zult jezelf dan ook vrijer en meer ongedwongen voelen, met meer zelfvertrouwen en met minder behoefte om mensen te pleasen en om perfectionistisch te zijn.

Tip betreffende je zorgverzekering

Angstcoaching

Tenslotte is het goed om te weten dat je bij talrijke zorgverzekeringsinstanties een deel van de kosten van dergelijke behandelingen vergoed kunt krijgen. Je zult je dan wel aanvullend moeten verzekeren met alternatieve zorg, of iets van soortgelijke strekking.