Zo verzorg jij je haar met rozemarijn olie

Rozemarijn olie haar

Het is gebleken dat rozemarijn olie haar een erg effectieve toevoeging is wanneer je je haar wilt laten groeien. Het helpt ook tegen haarbreuk, omdat het je haar verstevigd. Hierdoor zul je dus minder last hebben van haaruitval. Je haar krijgt minder snel last van roos, omdat je hoofdhuid wordt verzacht door de olie én je haar gaat er ook nog eens van glanzen. Maar hoe werkt dat oliën precies, en welke technieken kun je gebruiken?

Rozemarijn olie haar

De technieken voor het gebruik van rozemarijn olie haar

Er zijn verschillende manieren waarop je rozemarijn olie in je haar kunt gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een paar druppels van de olie direct aanbrengen op je hoofd. Je kunt er ook voor kiezen om het te mengen met een ander soort olie die je graag gebruikt, zoals bijvoorbeeld jojoba olie. Wanneer je het in je haar hebt gedruppeld, dien je je haar en hoofdhuid even te masseren. Daarna kan je het uitspoelen. Zorg dat je dit goed doet. Zeker wanneer je al last hebt van dunner haar of haar dat snel vet wordt, moet je dit doen. Anders blijft er olie achter op je hoofdhuid en word je haar nóg sneller vet.

Doe je rozemarijn olie haar eens in je shampoo of conditioner

Liever niet de directe olie op je hoofdhuid, omdat je dunner haar hebt of haar hebt dat snel vet wordt? Dan kun je ervoor kiezen om een paar druppeltjes van de rozemarijn olie te mengen in je shampoo of conditioner. Hierdoor komt het nog steeds in je haar terecht, maar in mindere maten. Je kunt er ook voor kiezen om het alleen in de puntjes van je haar te doen. Dit gaat pluis tegen. Hierdoor blijft je haar mooi zacht en glanzend, en ruikt het bovendien ook nog eens onwijs lekker. Ren dus naar de winkel voor deze super olie!