Zo gaat jouw iPhone ook langer mee

reparatie iPhone

Eindelijk is die daar dan: de nieuwe iPhone. Wanneer je zo’n felbegeerd gadget in je handen heb, dan ga je er vanzelfsprekend voorzichtig mee om. Maar hoe kun je er nou echt voor zorgen dat jouw iPhone wat langer mee gaat? Ik heb het antwoord gevonden. Vandaag geef ik je een aantal tips waardoor je nog langer van jouw gave iPhone kunt genieten. Dus ga er maar even goed voor zitten, pak desnoods een notitieboekje bij de hand en onthoud de volgende nuttige informatie. Klaar voor de start? Daar gaan we!

#1 Stel reparatie niet uit

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar toch wil ik je dit als eerste tip meegeven. Stel de reparatie van je smartphone niet uit. Tegenwoordig vind je overal websites en bedrijven die iPhone reparatie aanbieden. Dus is jouw scherm alweer gebarsten? Zit er een lelijk deukje in de smartphone? Reparatie iPhone is dan de oplossing! Hoe langer je hiermee wacht, hoe groter de schade uiteindelijk zal zijn. Wat begint met een klein barstje verandert dan al snel in een scherm waar je door de barsten het YouTube-filmpje niet meer kunt zien. Kortom, stel de reparatie van jouw iPhone niet uit dan geniet je er namelijk langer van!

#2 Gebruik de juiste oplader

Een tweede dikke tip is om altijd de correcte oplader te gebruiken. Dan bedoel ik natuurlijk niet dat je zelf gaat zitten prutsen met elektriciteitsdraden. Nee, ik bedoel dat je gewoon de Apple oplader gebruikt om je smartphone op te laden. Deze oplader is immers speciaal ontwikkeld voor Apple producten. Ze hebben gelet op het wattage dat jouw iPhone aan kan. Je weet niet zeker of bijvoorbeeld de oplader van Hema hetzelfde wattage heeft als de Apple oplader. Om problemen te voorkomen en de levensduur van je iPhone te verlengen raad ik je aan alleen de officiële oplader te gebruiken. 

#3 Maak gebruik van de cloud

Mijn laatste tip heeft betrekking op de snelheid. Vaak worden we onze smartphones zat wanneer ze te traag worden. De grootste boosdoener hiervan? Het volgooien van het geheugen. Daarom raad ik je aan om juist gebruik te maken van de cloud. Door alles ‘in de lucht’ op te slaan houd je genoeg geheugen vrij zodat jouw iPhone goed kan werken. Helaas ondersteunen Apple producten niet extra geheugenkaartjes zoals een SD-kaart. Dit kun je met een Android telefoon doorgaans wel doen. Dus voor een iPhone raad ik persoonlijk de cloud aan.