Zelf meubels maken

Het zelf maken van dingen brengt altijd een hoop voldoening met zich mee. Maar vaak gaan we voor de makkelijke weg en zoeken we de winkels en het internet af op zoek naar dat ene meubel voor in huis. Dan denken we dat, dat het afmaakt en we ons dan thuis voelen. Maar we vergeten hoe fijn het is om zelf iets te maken en creatief bezig te zijn. En dat is zonde want originaliteit staat altijd beter in je huis. In deze blog geef ik je daarom wat tips zodat je zelf aan de slag kunt. Zo moeilijk is het namelijk niet, een beetje handigheid en je bent al een heel eind. Lees je mee?

Het juiste gereedschap in huis

Voor je kan beginnen moet je een vast gereedschapskistje in huis hebben. Je kan namelijk nog zoveel ideeën hebben maar als je geen materiaal hebt, komt daar niets van terecht. Om het werk soepel te laten verlopen, raad ik aan om goed gereedschap in huis te nemen. Zo kan je je focussen op het in elkaar zetten van je creaties en word je niets steeds gestopt door een boor die niet goed werkt of een tekort aan schroevendraaiers en zo voorts. En haal naast het gereedschap ook zo snel mogelijk de materialen die je nodig hebt.

Zoek ideeën op en maak een plan

Maar dat kan natuurlijk pas als je weet wat je wilt maken. Kijk op websites als Pinterest en voor je het weet, kom je om van de inspiratie. Ga jij voor zelfgemaakte vogelhuisjes of draai jij je hand niet om voor een eiken hout koffiezettafeltje? Wanneer je hebt besloten, kan je beginnen met een stappenplan maken. Dit kan je zelf verzinnen of van internet halen. Zo heb je altijd houvast als je even niet meer weet hoe je verder moet.

Aan de slag!

En dan is het moment daar, je hebt alles in huis van materiaal tot gereedschap, tot een plan en meer dan genoeg inspiratie. Het is tijd om aan de slag te gaan, handen uit de mouwen! Wat is stap 1? Voor je het weet, staat er een prachtige zelfgemaakt creatie bij jullie in huis en iedereen die over de vloer komt, zal ernaar vragen. En wie weet, misschien vind je het wel zo leuk en krijg je zoveel vragen dat je er wat mee kan verdienen. Van je hobby je werk maken, is toch immers ieders droom?