Wij gaan naar Sri Lanka

De familie aan de kant van mijn moeder komen uit Sri Lanka. Als klein meisje heb ik daarom ook al heel erg veel geleerd over dat land. Mijn opa kon uren praten over het land, wat hij vroeger allemaal deed om zichzelf bezig te houden en hoe vaak hij op een aantal meter afstand van de olifanten was. Hij is opgegroeid tussen de wilde dieren, aldus mijn opa. Helaas moesten wij vorig jaar plotseling, na een zeer kort ziekte bed, afscheid van hem nemen. In één van zijn laatste dagen nam hij mij apart en vertelde mij dat hij mij graag een leuk geldbedrag wilde schenken. Niet om van de winkelen maar om een rondreis in Sri Lanka te maken. Hij wilde namelijk dat ik zelf ging ervaren hoe het is om in Sri Lanka te zijn.

Na het afronden van mijn studie kon ik eindelijk boeken

Een jaar later stond nog steeds het geldbedrag op mijn rekening. Ik ben er netjes afgebleven, mijn opa wilde namelijk dat ik echt een keer naar zijn geboorteland af ging reizen. Samen met mijn jongere zusje maakte wel plannen maar omdat wij meerdere weken achter elkaar naar het mooie land wilde gaan, moest ik toch eerst mijn studie afronden. Het was namelijk geen handig moment om tijdelijk af te zien van de studie, de studiedruk lag daarvoor de hoog. Na een jaar heel erg hard werken, kreeg ik te horen dat ik de opleiding heb afgerond. Eindelijk konden we boeken. We vonden het echter wel lastig om een reis uit te stippelen, waar moesten we perse naar toe? Wat moeten we echt gezien hebben? Mijn oma is helaas dementerend dus zij kon het ons ook niet meer vertellen. Mijn moeder heeft te weinig herinneringen om ons hierbij te helpen. We besloten hulp te zoeken want we wilde echt niks missen tijdens de rondreis Sri Lanka.

Naar een reisbureau gaan was de oplossing

Mijn zusje was eerst zo bijdehand om te bellen, zij kreeg vrijwel direct de uitnodiging om even langs te gaan zodat het reisbureau meerdere opties kon bieden wat betreft een rondreis Sri Lanka. Zogezegd, zo gedaan. Samen reden we naar het reisbureau waar wij heel erg veel informatie kregen. Wij gaven direct aan dat wij niet geïnteresseerd waren in de toeristische plekken maar we wilde echt “leven” als de bevolking daar. De vrouw van het reisbureau nam de tijd voor ons en stippelde een heel erg mooie rondreis Sri Lanka voor ons uit. Volgende week mogen wij dan eindelijk vertrekken, met een foto en een heel klein beetje as van opa, wij brengen weer een stukje van hem terug naar zijn geboorteland.