Wat is veganistische huidverzorging en is het beter voor jou?

Het is gemakkelijk om je te verdiepen in een veganistisch , maar het concept van veganistische huidverzorging kan een beetje verwarrend zijn. Is het hetzelfde als diervriendelijke huidverzorging? Zijn er bepaalde ingrediënten die je moet vermijden?

Er zijn tal van vragen die bij deze opkomende trend komen kijken. We zetten de voordelen van veganistische huidverzorging op een rij zodat jij kan bepalen of het het proberen waard is.

Hoe weet je of een cosmeticaproduct vegan is?

Vegan gezichtsverzorging wordt per definitie niet gemaakt van een dier of een dierlijk bijproduct. Dit betekent dat traditionele ingrediënten zoals bijenwas, honing, collageen, lanoline en keratine niet worden gebruikt. Dit kan men enkel toejuichen want in ruil worden plantaardige ingrediënten hebruikt die dezelfde resulaten geven.

LEt wel: bepaalde vegan verzorgingsmerken vervangen dierlijke stoffen door synthetische kleur- of geurstoffen. Dus zijn ze niet zo natuurlijk of biologisch als je zou verwachten.

Let dus goed op met de benaming en de samenstelling voor je een bepaald vegan gezichtsverzorging gaat aankopen.

Is vegan huidverzorging beter voor je?

Veganistische ingrediënten zoals aloë vera, gember, knoflook , munt en lavendel worden al eeuwenlang gebruikt vanwege hun helende en cosmetische eigenschappen. “

Bovendien zijn veganistische producten vaak rijk aan vitamines die ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen hebben, en aangezien ze doorgaans minder ingrediënten bevatten, kan het gemakkelijker zijn om precies te begrijpen wat je op je huid aanbrengt.

Tegelijkertijd kan vegan gezichtsverzorging mogelijk nog steeds irritatie veroorzaken. Veel plantaardige ingrediënte kunnen alsnog irritatie of een contactallergie veroorzaken.

Controleer het etiket voor de woorden “zonder conserveermiddel”, aangezien conserveermiddelen de huid vaak kunnen verergeren.

Vervallen vegan producten sneller?

Omdat veganistische producten veel plantaardige ingrediënten gebruiken, kun je je afvragen hoe lang ze meegaan.

Als veganistische producenten echter geen chemische conserveermiddelen gebruiken, moeten ze bij lagere temperaturen worden bewaard om hun houdbaarheid te verlengen. Daarom is het zo cruciaal om die labels te lezen en wat onderzoek te doen naar de merken die je gebruikt.