Een vorkheftruck in je magazijn is ideaal!

Iedere vierkante centimeter grond kost geld. En dus kiezen veel magazijneigenaren ervoor om behalve in de lengte en de breedte ook in de hoogte te gaan bouwen. Zo kun je veel meer producten kwijt op een vierkante meter en dat is kostentechnisch wel heel interessant. Maar wat nu als je een pallet met spullen nodig hebt die op grote hoogte staat? Dan heb je een vorkheftruck nodig die daarbij kan. Een soort verreiker met lepels. Die had je trouwens eerder al nodig om die pallet daarboven te krijgen. Het is echter niet nodig om al het magazijnwerk met die vorkheftruck te doen. Dat is ook niet handig. Je kunt, zeker voor de pallets die op de grond staan, soms zelfs wel genoeg hebben aan een pompwagen op hand- of elektische bediening.

Een vorkheftruck is onmisbaar in ieder magazijn

Het is een ideaal apparaat om spullen te stapelen, te verplaatsen en in en uit vrachtwagens te laden. Niet iedere vorkheftruck heeft dezelfde eigenschappen en als je op zoek bent naar een nieuwe of een extra heftruck, dan is het wel slim om de behoeften in kaart te brengen. Moet de vorkheftruck perse van een bepaald merk zijn? Moet de vorkheftruck extra hoog kunnen reiken? Wil je een heftruck op benzine, diesel of LPG of ga je voor elektrisch? Allemaal keuzes die je eigenlijk moet maken voor je daadwerkelijk gaat zoeken.

Waar zoek je naar jouw nieuwe heftruck?

Online natuurlijk! Je ziet op bovenstaande website in één oogopslag het complete aanbod vorkheftrucks uit Nederland en de omringende landen. Het gaat hier dan wel om gebruikte exemplaren, maar die kunnen net zo goed zijn voor jouw magazijn. Je kunt hier heel gemakkelijk filteren op de diverse opties en zo komt vanzelf de vorkheftruck die jij nodig hebt naar voren. En dan is het tijd voor de volgende stap. Het bezichtigen.

Koop niet ongezien

Een vorkheftruck is geen apparaat dat je even bestelt en terugstuurt als 'ie toch niet helemaal naar wens is. Het is dus altijd verstandiger om een afspraak te maken met de verkopende partij om de heftruck in werking te zien en zelf te testen. Je bent helemaal slim bezig als je degene die erop moet gaan werken meeneemt voor zijn of haar mening. Zijn jullie tevreden? Dan kun je overgaan tot de koop. Wanneer de heftruck is afgeleverd op je bedrijf kun je ervoor kiezen om 'm direct aan het werk te zetten. Maar je kunt ook even de tijd nemen om 'm te laten spuiten en bestickeren in de kleuren van je bedrijf.