Tips bij het verhuizen

Verhuizen, het is natuurlijk reuze spannend. Het is een hele klus waardoor het soms lastig is om te bepalen waar je moet beginnen. Er zijn een aantal tips die je wellicht kunnen helpen om een goed verhuisplan te maken. We hopen dat je er iets aan hebt!

Begin op tijd

Het is erg belangrijk om je tijd te nemen voor verhuizen. Daarom is het nooit verkeerd om lekker vroeg te beginnen. Schaf de juiste dozen aan zodat je kan gaan beginnen met inpakken wat je mee wil nemen naar je nieuwe huis. Daarom is het ook erg belangrijk dat je van tevoren kijkt naar wat je wil meenemen naar je nieuwe huis. Het is zonde als je spullen mee gaat verhuizen, die je niet eens meer wil en gaat gebruiken. Kijk gericht naar wat je hebt, wat onnodig is en wat je graag wil houden en wat je gelukkig maakt. 

Opmeten

Meet van tevoren op of je meubels door de nieuwe opening van je huis passen. Een bank en bijvoorbeeld je bed zullen nooit in gehele vorm je nieuwe woning door kunnen. Dit is dan ook de reden dat je sommige meubels uit elkaar moet halen. Dit is uiteraard handig om te weten zodat je hier al mee aan de slag kunt. Sommige meubels zijn helaas te oud of niet in staat om uit elkaar te halen en vervolgens weer in elkaar te zetten in je nieuwe huis. Hier moet je dan een alternatief voor aanschaffen. Ook dit is prettig om te weten, zodat je weet hoe je geldzaken er gaan uitzien. Want eerlijk is eerlijk, verhuizen kost nou eenmaal geld. 

Breekbare spullen

Zorg ervoor dat je alle breekbare spullen apart legt. Deze spullen stop je uiteraard niet in dozen, aangezien dat nogal riskant is. Het is vaak ook handig om allereerst de breekbare spullen te verhuizen en deze in een hoek van je nieuwe huis te verzamelen. Zo weet je zeker dat je spullen heelhuids aankomen en zit je ook niet met allerlei kapot glas. 

Internet

Als je gaat verhuizen, gaat je wifiverbinding uiteraard niet zomaar met je mee naar je nieuwe huis. Voor de juiste wifiverbinding heb je een internet kastje nodig. Bij elke provider werkt dit anders. Wel leven we nu in een erg moderne wereld, zeker wat betreft internet. Om ervoor te zorgen dat je ook internet in je nieuwe huisje hebt, verhuis je de hele verbinding met je mee naar je nieuwe huisje. Dit is uiteraard wel het laatste waar je aan begint, aangezien je internet nodig hebt tot op de dag tot verhuizen.