Reizen door de stad

Wanneer je verhuist naar de grote stad veranderen er een hoop dingen in je leven. Je zal wellicht dichter bij je werk wonen of bij nieuw werk beginnen. Het sociale leven verandert want je bent overal binnen een mum van tijd aanwezig en dat motiveert je misschien ook om meer contact te zoeken. Maar ook het wonen op zich verandert. Veel mensen in de stad wonen in de ‘hoogte’. Denk bijvoorbeeld aan flats en dergelijken. Omdat alles zo volgebouwd is en je daardoor ook dichtbij alles in de buurt bent, heb je waarschijnlijk geen behoefte meer aan een auto. Hoe reis je dan door de stad?

Het OV is je beste vriend

Dat het OV je beste vriend is, hoor je niet veel mensen zeggen. Meestal hebben we in Nederland nogal wat te klagen als het daar over gaat. Maar, zeker in vergelijking met andere landen, is het hier heel goed geregeld. De prijzen zijn betaalbaar, er zijn genoeg aansluitingen en opstappunten en over het algemeen wordt er op tijd gereden. In de stad gaat er iedere paar minuten wel een metro, ook ’s avonds laat. Dan hoef je met een biertje op in ieder geval niet met de fiets naar huis.

Iedere straat in je geheugen

Zo’n stad kan namelijk best wel op een doolhof lijken. Juist daarom is het wel aan te raden om overdag in het begin veel te wandelen. Zo weet je waar wat zit als het jouw buurt betreft en ben je verder ook niet afhankelijk van het OV of andere mensen. Als dat namelijk niet helemaal meezit of je bent laat, dan trek je gewoon een sprintje. Jij weet immers precies welke straten je waar leiden.

Op de fiets

In de stad is een transportfiets heren ook een must have. Nog sneller dan wandelen en ook daarmee ben je niet afhankelijk van anderen. Je kan vertrekken wanneer je wilt en je manoeuvreert je zo door de drukte naar je bestemming. Wel even een goed slot kopen, je weet het maar nooit in de stad.

Buiten de stad

Maar goed, je komt ook heus wel weer een keer buiten de stad en dan wil je ook mobiel zijn. Als je investeert in een goede transportfiets kan je boodschappentassen zo meenemen maar heb je ook een stevige en betrouwbare fiets om buiten de stadsmuren mee op pad te gaan. Eventueel kan je zelfs een elektrische fiets overwegen. Dan is een auto helemaal overbodig. Binnen een mum van tijd rijd je van de ene naar de andere bestemming.