Oplossing voor droog haar, huid en nagels

Heeft u ook wel eens last van broze, droge nagels en nagelriemen. Of is u haar droog en beschadigd. En wilt u weer soepele en sterke nagels en haar. Dan kan u misschien arganolie kopen. Dit zou voor u de oplossing kunnen zijn. Arganolie kan onder andere bij de arganwinkel worden gekocht. Deze winkel is veelal gespecialiseerd in producten met arganolie. Ze zijn een team van gepassioneerde arganolie liefhebbers. Tijdens een vakantie en familiebezoeken in Marokko kwamen ze voor het eerst in aanraking met arganolie. Na hun eerste gebruik waren ze gelijk enthousiast. Dit namen ze dan graag mee naar huis. Wanneer de arganolie op was, werd er gezocht naar een leverancier in Nederland. Uiteindelijk waren ze niet tevreden met de kwaliteit, dus hebben ze besloten om zelf te gaan importeren. Dit wordt nu al gedaan sinds 2009. Zij hebben nu al jarenlang de bijzondere effecten van de olie ervaren en willen dit graag delen met anderen. Dat is de reden van het ontstaan van de arganwinkel. 

Wat is arganolie

Arganolie is een bijzondere, plantaardige olie die voortkomt uit de vruchten van de zeldzame Argania spinosa. Ook wel de boom der schoonheid genoemd. Tot zo’n 15 jaar gelden wist bijna niemand buiten Marokko van het bestaan van arganolie. Dat is nu aan het veranderen. Arganolie is een rijke mix van onder andere vetzuren, antioxidanten en vitamine E. Door deze samenstelling kan het goed doordringen tot haar, nagels en de huid om het vervolgens te versoepelen. Arganolie kan op meerdere manieren worden gebruikt. Voor de huid wordt het vaak gebruikt als serum of crème. Bij het haar kan je het een paar uur laten intrekken voordat je je haar wast. Ook kan het op droge hoofdhuid worden in gemasseerd. Of je gebruikt het als haarolie om je haar een extra glans te geven. Kortom arganolie kan voor veel doeleinden worden gebruikt.

Kwaliteit van de arganolie

Er zijn heel wat kwaliteitsverschillen in de arganolie. De arganwinkel is veeleisend en is dan opzoek naar de beste kwaliteit. Via hun eigen roots, familie en netwerk zijn ze in contact met de beste leveranciers. Daarbij zijn ze vaak zelf aanwezig om de productiestappen te controleren. Verder willen ze graag vernieuwen om de kwaliteit nog beter te maken, ze staan open voor innovatie. Daarnaast is hun cosmeticalijn op basis van arganolie volledig natuurlijk. De producten bestaan vooral uit plantaardige oliën, vetten, kruiden, biologische aroma’s. Op elk product staan de ingrediënten goede vermeld. De arganolie is EcoCert gecertificeerd, dit keurmerk betekent dat de arganolie voldoet aan de strengste eisen voor biologische cosmetica. Voor de producten die wel chemicaliën bestanddelen hebben, komt dit doordat de natuurlijke vervanger niet voldoende volstaat aan de kwaliteit van het product. Daarbij blijft de veiligheid van het product voorop staan.