Ontspannen in een heerlijk hottub

Het gebruiken van een hottub is uiterst ontspannend, maar hoe gezond is dit eigenlijk? Het liggen in een warm bad kan soms zo comfortabel zijn dat je er helemaal niet uit wilt komen. Dit is ook mogelijk tot een bepaalde grens. Badderen kan zo lang als eenieder wilt waarbij rekening wordt gehouden met externe factoren zoals uitdroging, oververhitting, onderkoeling. Ter voorkoming hiervan is af en toe iets drinken tijdens het baden een optie en te letten op de temperatuur van het bad. De ideale temperatuur zit tussen de 30 en 39 graden. Wanneer je let op deze voorzorgmaatregelen kan baden haast niet verkeerd gaan.

De plaatsing op een balkon

Dat een hottub in de tuin geplaatst kan worden is wel algemeen duidelijk. Voor de mensen zonder tuin, maar met balkon is het mogelijk een bad op het balkon te plaatsen. Hierbij moet er rekening gehouden worden met de ruimte die je hebt. Een balkon is vaak niet groot genoeg voor een groot bad. Hierbij kan dan worden gekozen voor het plaatsen van een kleiner, passend bad. Het vullen van het bad kan dan worden gedaan met een tuinslang. Daarnaast dien je rekening te houden met de afvoer van het water, is er een riool aangesloten op het balkon?

Benodigdheden

Voor het aansluiten van je bad dien je dit volgens de handleiding te doen of te laten doen door een specialist. Om het baden nog ontspannener te maken kan gebruik worden gemaakt van verschillende accessoires als aroma’s voor een aangename geur, jets voor een massage tijdens het baden, hoofdkussens om extra lekker te liggen en verschillende afdekdekens en filters. Met de afdekdekens kan je het bad afsluiten door deze erover heen te trekken. Zo voorkom je dat er (grof) vuil in het water komt en behoud je het water langer schoon.