Nieuwe loungeset kopen? Probeer hierop te letten!  

De vogeltjes fluiten, de lucht is blauw en als het aan ons ligt mag de zomer wel beginnen want wij zijn klaar met deze kou. Ben jij ook al helemaal in een zomerse stemming door de temperatuur van afgelopen weken? Helaas hebben we deze week weer even te maken met een dipje maar we verliezen de moed niet. Hopelijk kunnen we volgende week weer plaatsen nemen in onze tuin terwijl we met een lekker drankje wegzakken op onze nieuwe loungeset. Heb jij nog geen nieuwe loungeset in je tuin staan? Dan wordt het hoog tijd om er vandaag nog eentje aan te schaffen. Waar je op let bij het kopen van een nieuwe loungeset? Je leest het hier!

Beschikbare en benodigde ruimte

Het eerste waar je op moet letten als je nieuwe loungesets gaat bekijken is of deze wel voldoende aan de gewenste maten. Zo zit je namelijk in je tuin met de beschikbare ruimte en de benodigde ruimte. De beschikbare ruimte gaat natuurlijk over de ruimte die de loungeset in de tuin in beslag kan nemen. Heb je bijvoorbeeld maar een heel klein terras of maar een klein balkon? Dan gaat een te grote loungeset daar nooit op passend. Heb je juist een heel groot terras of balkon? Dan zal een kleine loungeset hier misschien wat vreemd ogen. Daarnaast is het natuurlijk ook van belang hoeveel mensen je op de loungeset kwijt wilt, ook wel de benodigde ruimte genoemd. Hebben jullie een grote familie of veel vrienden die over de vloer komen? Dan wil je natuurlijk wel dat iedereen een fijne zitplek en niet bij een ander op schoot hoeft te kruipen. Bepaald dus vooraf hoeveel ruimte je nodig hebt en selecteer daar je meubel op.

Soort materiaal

Loungesets worden tegenwoordig in vele verschillende materialen aangeboden zoals hout, kunststof, aluminium en roestvrij staal. Voor welk soort materiaal je kiest hangt af van je budget maar ook of je wel of niet op zoek bent naar een loungeset all weather. Een all weather loungeset is gezorgd voor iedere weersomstandigheid zoals de namelijk misschien al doet vermoeden. Deze kan je dus het hele jaar door buiten laten staan en dat zal niets afdoen van de kwaliteit. Dit is bijvoorbeeld het geval bij aluminium en kunststof. Hout daarentegen is niet all weather, zeker niet als het niet behandeld is. Houten tuinmeubelen kan je dus het beste in het najaar weer binnenhalen om zo de kwaliteit ervan te blijven behouden. Uiteraard hangt aan de verschillende soorten materialen ook weer een eigen prijskaartje. Voor welke je kiest zal dus ook enigszins bepaald worden door je budget.