Als je het leuk vindt om het optimale te halen uit gezichten, en je houd van contact met mensen en je tevens ook niet erg om puisten uit te knijpen want ‘Dr. Pimpelpopper’ is jouw go to foute serie? Dan is het tijd om te denken of een opleiding schoonheidsspecialiste iets voor jou is! In dit artikel bespreken we wat je kan verwachten van de opleiding schoonheidsspecialist. In het kort gaan we vertellen wat de inhoud is van de opleiding en waar deze te volgen is, hoeveel het kost om de opleiding te volgen en of je dan naar huis gaat met een erkend diploma! Lees dus gerust verder (Bron: Wellness Academie België).

Wat staat je te wachten met een opleiding schoonheidsspecialiste

De opleiding schoonheidsspecialiste is verdeeld in twee delen, waarvan een theoretisch deel en een praktijkgericht deel. Tijdens het theoretische deel worden veel dingen behandeld, zoals de vele verschillende soorten huidtypes die er op de wereld zijn. Sommigen huidsoorten zijn heel vettig of in tegenstelling juist heel droog, de verschillende allergieën die voorkomen bij de verschillende huidtypes. Alle huidtypes worden op verschillende manieren gereinigd, hierdoor leer je ook over de variaties aan handelswijze en gezichtsreinigingen die hierbij horen. 

Het praktijkgerichte deel zorgt ervoor dat je de theoretische kennis begint te gebruiken in de praktijk. Dit wordt vaak gedaan met een stage die je moet volgen of praktijkgerichte lessen. Deze aanpak van leren zorgt ervoor dat je de theoretische kennis sneller in je op neemt. Hierdoor zie je deze methode in heel veel scholen.

Algemene informatie over de opleiding schoonheidsspecialist

De opleiding schoonheidsspecialiste kan je volgen bij vele instanties, waaronder de wellness academie belgië. Hier is het collegegeld dat je betaald 1030 euro, dit is een lager bedrag dan andere instanties, omdat je materialen krijgt en er geen andere kosten verbonden zijn aan de opleiding. Tevens krijg je na deze opleiding een erkend certificaat en ben je een gediplomeerd schoonheidsspecialiste.