Hoe Dsquared2 is uitgegroeid tot top modemerk

2020 vierde het merk Dsquared2 hun 25-jarige bestaan. Het merk staat bekend als sexy en provocerend, maar ook als heel stijlvol en chique. Ze maken gebruik van excentrieke slogans en rafelende denim. Hoe ouder dit merk wordt hoe beter. Daar is de modewereld het wel over eens. Je kan dit kledingmerk zien als een goede wijn die rijpt. Dat doen ze met verfijnde Italiaanse kleding, luxueuze dames jurken en vooral het aanbod dat zich richt op jongeren. Maar hoe is Dsquared2 precies ontstaan? In dit artikel een blik terug op het verleden van dit mega populaire kledingmerk.

De oprichting van Dsquared2

Dsquared komt uit de breinen van identieke tweelingbroers Dean en Dan Caten. Vandaar ook de dubbele D's in het merknaam. Ze zijn geboren en getogen in het Canadese Toronto door hun Engelse moeder en Italiaanse vader. In het jaar 1991 besloten de broers om hun Italiaanse roots te verkennen en verhuisden naar Milaan. Ze gingen werken bij modebedrijven Versace en Diesel. En juist Diesel heeft meegeholpen om de droom van de broers te verwezenlijken: een eigen label oprichten.

Dsquared2 is van alle markten thuis met een zeer uitgebreide collectie

Het motto van Dsquared is: Born in Canada, Living in London and Made in Italy. De broers weten precies waar ze vandaan komen en verwerken dat in hun kledingstukken. De collectie breidt zich uit van Dsquared kids ontwerpen tot speciale accessoires zoals brillen. Uiteraard vind je bij Dsquared2 ook veel casual kleding voor zowel heren als dames. Omdat het merk zo populair is maken louche bedrijven veel Dsquared2 nepkleding. Je weet dat je met echte Dsquared2 te maken hebt als het in Italië is gemaakt. Zo niet, dan heb je geheid met een counterfeit te maken.

Populair worden in de muziekscene

De broers zien Dsquared als een verlengstuk van hun steeds veranderende identiteit. En muziek speelt daarin een grote rol, omdat de broers redelijk actief zijn in de Milanese club scene. In 2003 maakte het label 150 items voor de wereldwijde tour van Madonna. Ook creëerden de broers de tourkleding voor andere grote popsterren van die tijd zoals Britney Spears en Christina Aquilera. Keek je in deze tijden naar het MTV kanaal op televisie dan heb je ongetwijfeld de kleding van Dsquared2 voorbij zien komen. De publiciteit zorgden ervoor dat het merk bekend werd bij een nog groter publiek en is sindsdien niet meer weg te denken uit de modewereld.