Een incassobureau, wat is dat?

Je hoort de vraag nog steeds heel vaak voorbijkomen: wat is een incassobureau? Als je het antwoord op de vraag niet weet is dat enorm prettig, want dat betekent dat je er nog nooit te maken mee hebt gehad! Dat is in principe iets wat ontzettend positief is! Een incassobureau is een bureau dat wordt ingeschakeld op het moment dat er geen rekeningen worden betaald. Dit is natuurlijk foute boel en daar wil je helemaal niets mee te maken hebben. Helaas als bedrijf zijnde heb je hier regelmatig mee te maken. Er zijn nou eenmaal mensen die rekeningen niet betalen en daar heb je zelf geen invloed op.

Je kan er niets aan doen en een incassobureau is er dan voor jou om jou te helpen! Je wilt uiteraard dat je rekening betaald wordt, maar hier kan je zelf soms niets aan doen. Daarom gaan we het vandaag eens uitgebreid hebben over een incassobureau!

Wat is het?

Een incassobureau is dus een bureau dat jou helpt als je rekeningen niet worden betaald. Het kan natuurlijk ook andersom zijn. Als jij bepaalde rekeningen niet betaald, kan er contact met je opgenomen worden door een incassobureau. Uiteraard begint dit met een aantal aanmaningsbrieven, maar dit kan natuurlijk niet altijd maar doorgaan. Op een gegeven moment bereik je nou eenmaal een punt dat de rekening betaald moet worden. Een incassobureau zorgt ervoor dat de onbetaalde rekeningen betaald worden. De kosten die het incassobureau maakt voor jou, moeten ook betaald worden. 

Wat doe je?

Als je als bedrijf zijden niet meer weet wat je aan moet met een bepaalde klant die openstaande rekeningen maar niet betaald, heb je soms geen keus. Daarbij is het wel erg belangrijk dat je het juiste incassobureau uitkiest en zeker weet dat je de hulp nodig hebt. Je kan door klanten die hun rekeningen niet betalen zelf goed in de problemen raken.  Niet alleen voor je bedrijf maar ook je persoonlijke financien zullen dit gaan voelen.

Als je het gevoel hebt dat je er hulp bij nodig moet hebben, vraag dan zeker hulp van een incassobureau!We hopen natuurlijk dat dit allemaal niet nodig gaat zijn, maar helaas in de realiteit is het betalen van rekeningen niet altijd even makkelijk. Zorg ervoor dat je er optijd bij bent en het geen problemen voor jezelf gaat veroorzaken. Het is niet jouw schuld dat er niet betaald wordt, maar je hebt het wel zelf in de hand in hoeverre je er actie op gaat ondernemen.