Drugsprobleem herkennen

Om te zorgen dat jij kunt herkennen of geliefden om je heen een verslaving hebben ontwikkeld of in de buurt van een verslaving komen gaan wij wat herken punten bespreken. Weet wel dat als dichtbij staande weinig kunt doen om een verslaving te verhelpen of de persoon te laten stoppen. Het enige wat je kunt doen is kijken of je de persoon in een afkickkliniek kunt krijgen.  

Alcohol

Waar je naar kunt kijken bij alcoholproblemen is vooral de geur van drank, dit is moeilijk weg te krijgen en goed te herkennen. Verder zullen ook de pupillen wijder zijn en de persoonlijkheid van de persoon in kwestie ook veranderen zoals luidruchtiger zijn.  

Hasj en wiet

Het kan per persoon verschillen, maar één van de duidelijke indicatoren bij deze drugs is rode ogen. Ook hier zullen geuren een sterke indicator zijn want dit is net zoals bij alcohol een sterke geur. Giechelen en sloom zijn persoonlijkheidsveranderingen. Let er op dat verslaafd aan blowen per persoon echt anders eruit kan zien dus dat deze indicatoren zullen niet bij iedereen kloppen.

XTC

Het vergrote pupillen is ook een indicator van het gebruik van overmatig xtc. Bij de meeste drugs heb je een duidelijke persoonlijkheids veranderen ook hier weer. opgewekt en energiek zijn met veel praten op een zorgeloze manier. Ook na het gebruik heeft nog effecten wat op een kater lijkt van alcohol. Alleen kan deze ‘kater’ langer duren. Ze voelen zich dan leeg down en zijn oververmoeid en geïrriteerd. Kijk natuurlijk hier naar met een korrel met zout aangezien je het over moet laten aan proffesional of er daadwerkelijk een verslaving speelt.