Doe eens wat ‘speciaals’ door je shag

Er is niets zo ontspannend als het einde van de week te vieren met een goede 'joint'. Als je in Amsterdam of Haarlem woont, heb je geluk. Deze steden hebben honderden coffeeshops die soms door buurtbewoners of toeristen over het hoofd worden gezien en dit omdat ze verscholen zitten tussen andere winkels of wat afgelegen liggen. Daarom wil ik je vandaag vijf tips geven die je kunnen helpen bij het zoeken naar een goede coffeeshop in Amsterdam of Haarlem.

Ga op onderzoek uit

Het internet is een waardevolle bron van informatie als het gaat om het vinden van een coffeeshop. Er zijn verschillende websites die een lijst bieden met alle coffeeshops in Amsterdam of Haarlem en beschrijvingen en reviews van hun producten. Neem de tijd om deze informatie door te nemen en kies er een paar uit die passen bij jouw persoonlijke voorkeur.

Vraag de locals om advies

Niemand kent Amsterdam of Haarlem beter dan zijn inwoners zelf. Praat met de lokale bevolking, zoals je buren of de eigenaren van andere lokale winkels. Zij kunnen je vertellen waar de beste coffeeshops te vinden zijn en welke producten het beste zijn. Misschien ken je wel een vriend die al eerder naar een coffeeshop in Amsterdam of Haarlem is geweest, vraag hem of haar om advies.

Controleer de openingstijden

Voordat je op pad gaat om een coffeeshop te vinden, is het belangrijk om te controleren of de winkel open is. Sommige coffeeshops hebben afwijkende openingstijden of zijn gesloten op bepaalde dagen of tijden. Controleer daarom altijd hun website of bel ze van tevoren.

Denk aan de locatie

Als je op zoek bent naar een coffeeshop in Haarlem of Amsterdam, is het belangrijk om na te denken over de locatie. Wil je een coffeeshop die centraal gelegen is, of maakt de afstand niet zoveel uit? Een coffeeshop die wat verder weg ligt kan misschien wat rustiger en minder bekend zijn.

Wees verantwoordelijk

Als je eenmaal een goede coffeeshop hebt gevonden, is het belangrijk om op een verantwoordelijke manier te genieten van de producten. Blijf binnen de toegestane hoeveelheid om ervoor te zorgen dat je niet over de grens gaat. Rijd geen voertuigen onder invloed en hou altijd rekening met anderen.

Samenvatting

Het vinden van een goede coffeeshop in Amsterdam of Haarlem hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Volg deze vijf simpele tips en je zult gegarandeerd een goede plek vinden om te kunnen ontspannen en tot rust te komen aan het einde van een drukke week. Onthou dat het belangrijk is om bewust en verantwoordelijk om te gaan met je genotmiddelen, maar dat het tegelijkertijd ook belangrijk is om ervan te genieten.