Een auto leasen met BKR kan dus wel!

Het leven valt soms niet mee. Het kan zomaar zijn dat je een negatieve BKR-registratie oploopt en dat het jaren duurt voor je daar weer vanaf bent. En dat kan gevolgen hebben voor heel veel zaken. Zo kan het moeilijk(er) zijn om een hypotheek te krijgen of om een telefoonabonnement af te sluiten. Maar ook het leasen van een auto kan je dan soms onmogelijk gemaakt worden. Je zou denken "eigen schuld, had je maar op tijd moeten betalen", maar dat is niet in alle gevallen een optie. Een auto leasen met BKR is dat in veel gevallen wel. Door een shortlease aan te gaan in plaats van een regulier leasecontract zijn er veel meer mogelijkheden. Zekerheid voor jou dat je overal kunt komen en zekerheid voor de leasemaatschappij dat de rekeningen voldaan zullen worden. 

Wat is BKR eigenlijk?

BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Een bureau dat alle leningen en afbetalingen daarvan in de gaten houdt. Dat doen ze niet actief, maar op melding. Heb jij een aantal betalingstermijnen op je nieuwe televisie gemist? Dan krijg je een negatieve BKR registratie. En dat kan dus verstrekkende gevolgen hebben. Door op tijd te betalen en zelf te zorgen dat je niet in de problemen komt door teveel leningen aan te gaan, heb je geen last van het BKR.

Waarom kan een auto leasen met BKR dan wel?

Dat kan niet bij iedere maatschappij. Maar in dit geval kan het wel. Dealerleasing kijkt namelijk niet naar de BKR notering, maar voert zelf een onderzoek uit naar de betrouwbaarheid van de (potentiële) klanten. Door dit onderzoek komt vaak boven dat iemand misschien in het verleden moeite heeft gehad met (op tijd) betalen, maar dat dat nu niet meer aan de orde is. Door een shortlease aan te gaan blijft het zowel voor de leasemaatschappij als voor de cliënt overzichtelijk.

Shortlease is sowieso een goed idee

Je kunt namelijk al voor een maand een auto leasen! Dat is nog steeds goedkoper dan huren en wil je de lease verlengen? Dan kan dat ook. Ook het opzeggen van de lease is bij shortlease geen enkel probleem. Dit kan handig zijn wanneer je op projectbasis aan het werk bent en je nog niet precies weet hoe lang je een auto nodig hebt. Het is dan zonde van het geld om een contract voor een jaar of misschien wel twee jaar aan te gaan. Shortlease zorgt voor bewegingsvrijheid en flexibiliteit. Ook wanneer je een BKR op je naam hebt staan.