Anno 2019 is alles online, echt alles online

We weten allemaal dat anno 2019 je steeds meer online kan vinden. Iedereen zit vastgeplakt en verbonden aan hun telefoon of beeldscherm van hun laptop of computer. Niemand kan meer zonder elektronische apparaten en we besteden gemiddeld 5 uur per dag aan een beeldscherm. En dat is best schrikbarend veel, als je dit keer 7 doet voor een week en dat weer keer 52 doet voor een jaar. Dat zijn nog behoorlijk wat uurtjes. En vaak gebruik je deze uren om zonder na te denken te scrollen door jouw tijdlijn op Facebook, Instagram en Twitter of om filmpjes te kijken op YouTube of die ene serie zoals La casa de papel of Elite te kijken op Netflix. Maar je kan deze tijd natuurlijk ook anders gebruiken.

Gebruik het om te leren

Zelf ga ik voor een half jaar naar Spanje om te studeren. Dan is het zeker handig om de Spaanse taal onder de knie te krijgen.  Want je wilt je natuurlijk wel goed verstaanbaar kunnen maken. Al kom je met de Engelse taal natuurlijk erg ver, maar je wilt natuurlijk de hele ervaring hebben. Dus dan wil je natuurlijk Spaans leren. Nu heb je verschillende apps, zoals duolingo, waarbij je kan oefenen op de Spaanse taal. Deze app kan je ook gebruiken om andere talen te leren, super handig natuurlijk. En je maakt het voor jezelf een stuk makkelijker wanneer je in het buitenland verblijft.

Ook kan je gitaarles nemen online

Buiten dat je een taal kan leren, kan je het ook gebruiken wanneer je een instrument wilt leren spelen. Denk bijvoorbeeld aal gitaarles online. Dan hoef je ook niet op zoek naar leraren waar je een klik mee hebt zodat de lessen gezellig en leuk zijn. Zo kan je gemakkelijk vanuit huis jouw lessen volgen. Hoe makkelijk kan het zijn. Dan kan je ook nog eens zelf inplannen wanneer je een les wilt volgen en kan je het gemakkelijk vanuit thuis op de bank of vanuit jouw kamer doen. Ideaal dus en hoef je ook niet jouw gitaar overal mee naar toe te sjouwen. Het heeft alleen maar voordelen en zo gebruik je jouw uren online ook nog eens efficiënt.

Dus welke lessen ga jij online volgen om niet doelloos door jouw tijdlijn te scrollen? Zelf ga ik nu verder aan mijn Spaanse cursus. Misschien dat ik hierna nog een andere taal ga leren, maar welke weet ik nog niet.