Alles in 1 vergelijken: be committed!

Ik weet het, het is echt een heel gedoe om het juiste abonnement uit te zoeken. Het is niet echt een favoriete manier om je vrije tijd door te brengen: zoekend op de computer om TV en internet abonnementen te vergelijken. Soms zie je werkelijk door de bomen het bos niet meer. Er zijn zoveel aanbieders en het ene abonnement lijkt aantrekkelijker dan het andere. Alles in 1 vergelijken is dus een hele opgave. Maar er zijn sites die het je makkelijk maken, die alles voor je op een rijtje etten. Daar moet je zijn. Alles in 1 vergelijken wordt dan een stuk makkelijker. Maar voor je welke site dan ook opgaat is het heel belangrijk dat je eerst zelf bepaalt wat jij nodig hebt. Als je voor jezelf op een rijtje hebt wat jij wilt, dan wordt het selecteren een stuk makkelijker. Dus eerst even een lijst maken.

Alles in 1 vergelijken: lijst

Alles in 1 vergelijken wordt dus een stuk makkelijker met een lijst. Maar wat zet je nu op zo’n lijst? Eigenlijk is dat heel simpel: noteer eens een week lang wat je allemaal precies doet met je huidige abonnement. Wat gebruik je wel? Wat niet? Naar welke TV zenders kijk je daadwerkelijk? Hoeveel uur ben je online? Hoeveel uur bel je? Ga uiteraard uit van een normale week: in de vakantie zal je gebruik anders zijn, maar uiteraard heb je maar een paar weken vakantie per jaar. Laat je niet verleiden door allerlei advertenties. Als je nu niet naar sport kijkt, ga te dat met een nieuw abonnement ook echt niet doen, ook al heb je dan betaald voor een extra zender als FOX sport. Heb je echt al die extra zenders nodig of is het aanbod van de basiszenders genoeg? Met een nieuw abonnement heb je namelijk echt niet opeens meer tijd, bedenk dat goed. Kijk ook kritisch naar je belgedrag en online gedrag. Welke snelheid heb je nodig? Speel je grote spellen of kijk je veel films? Dan is snelheid belangrijk. Doe je dat niet, dan heb je dus minder snelheid nodig.

Kies wijs

Alles in 1 vergelijken is makkelijk met je lijstje bij de hand. Gebruik je verstand en ga uit van jouw behoeften en niet van wat anderen je wijs maken. Zo druk je je jaarlijkse kosten en betaal je niet onnodig veel. Dus voor je gaat vergelijken: weet wat je zoekt en ga daarmee aan de slag. Wees committed aan je lijst, dan kom je er wel uit!