3 tips om meer committed te zijn met je hond

hond

Een huisdier kan je beste vriend zijn. Vanzelfsprekend moet je ook in de band met je huisdier wat investeren. Gelukkig zijn vooral honden blij met alles. Elk klein dingetje wordt met open armen door honden ontvangen. Katten zijn wat specifieker. Heb jij een hond? Dan kun je gerust verder lezen. Vandaag geef ik namelijk 3 tips om meer committed te zijn. Maak je maar geen zorgen, je hoeft geen rare fratsen uit te halen of veel moeite te doen. Door simpelweg deze kleine dingetjes te doen voor je hond, heb je straks echt een vriend voor het leven. 

#1 Zijn favoriete snacks

Als mensen hebben we allemaal wel een paar snacks en gerechten die we ontzettend lekker vinden. Zo schrijf je in kinderboekjes altijd je favoriete avondeten op. Wanneer je het dan eindelijk weer eens eet, dan voelt het toch extra speciaal. Dat gebeurt ook bij honden. Iedere dier heeft wel een snack die hij lekkerder vindt dan de rest. Mijn trouwe viervoeter is bijvoorbeeld gek op runderoren en culinaire kauwstaafjes. Ik vind die dingen ontzettend stinken, daarom geef ik het niet zo vaak. Maar eens in de zoveel tijd dan beloon ik mijn hond met zijn favoriete snack. Ik bestel van tevoren simpelweg alles wat ik nodig heb bij een dierenspeciaalzaak. Vervolgens hoef ik alleen nog maar te wachten tot alles binnen is en ik heb weer de nodige voorraad van zijn favoriete snacks.

#2 Er samen op uit gaan

Je wilt natuurlijk niet te veel snacks geven. Dan moet hij of zij vervolgens weer aan een dieet en daar wordt niemand vrolijk van. Naast belonen met favoriete snack kun je ook meer committed zijn met je hond door samen tijd te spenderen. Ga bijvoorbeeld op zondag lekker wandelen door het bos. De herfst staat voor de deur dus dat komt ook nog eens mooi uit! Terwijl jij je verwondert over de natuur, kan jouw hond z’n lol op met alle nieuwe geurtjes die er zijn. 

#3 Lekker spelen

De laatste tip spreekt stiekem een beetje voor zich: ga lekker spelen met jouw hond. Wanneer het een puppy is, spendeer je een groot deel van jullie tijd samen door te spelen. Naarmate het beestje ouder wordt, wordt dat steeds minder. Maar waarom? Ook wat oudere viervoeters vinden het nog heerlijk om lekker te spelen. Bovendien zorgen spelen en plezier hebben samen ervoor dat jullie band nog sterker wordt! Dus waar wacht je nog op? Zoek even dat touw op of haal de tennisbal tevoorschijn. Het is tijd om even gezellig te spelen!